dijous, 11 de març del 2021

Cova de l'Estel, Hospital de Sang, La Pola, desde l'Alzina del Salari

 Recorregut al Parc Natural de St. Llorenç del Munt l'Obac, que comença al parking de l'Alzina del Salari, i agafa el primer camí de la dreta i uns metres mes enllà, torna agafar el corriol de la dreta , en direcció al Jutge Petit, el Jutge Gros i el Morral del Llop.

Passarem per sota i trobarem la Balma del Morral del Llop, mes endavant La Balma del Gat Mesquer.

Seguim el corriol i mes endavant, agafem un corriol a la nostre esquerra que s'enfila a sota les roques, on es troba la Cova de l'Estel, que el tros final si accedeix mitjançant una trepada curta.

 Tornem al camí i agafem el primer corriol que trobem a la nostra dreta, que baixa una mica i que mes endavant pren una lleugera pujada, on ens caldrà estar atents a la nostra dreta, per no passar de llarg per el Dau Foradat.

Seguim el camí,(deixant un petit desvio que trobarem a la nostra dreta), fins a dalt de tot al Coll de Garganta, on s'ajunta amb el camí que ve de La Mata.

Prenem direcció a la nostra ersquerra, per anar fins el Coll de Boix.

De el Coll de Boix, agafem direcció W per el corriol que baixa, i prenem el primer camí que trobem en direcció S. que porta al Col de La Cor Fosca.

Passat el Coll de La Cor Fosca en el primer revol surten dos corriols a la nostre dreta molt seguits, agafem el de mes a l'esquerra que passa per sobre La Cova Morta i ens porta en un Rocam, on per una estreta canal , baixarem al Hospital de Sang.

Desfem tot el corriol fins a sortir al revol que havíem deixat i seguim aquest , fins a uns metres mes enllà, a la nostres esquerra, surten unes escales excavades a la pedra i que agafarem, per anar a la Cova del Racó Gran. Seguim el corriol direcció EW per arribar al Coll de Tanca que seguirem sempre per l'esquerra, per arribar fins La Font de La Pola. Mes endavant passarem per la Balma de La Porquerissa, Coll de Tres Creus i baixem a l'altra costat agafant un corriol que surt a la dreta de la pista, que també baixa al Parking de Sortida.

Track de Bergfex



Al Fons El Morral del Llop

en primer terme el Jutge Gran darrera el Morral del Llop 

A l'esquerra la Balma del Morral del Llop

Balma del Morral del Llop

Balma del Gat Mesquer

Cova del Gat Mesquer

Cova de l'Estel

El Dau Foradat

Coll de Boix, al fons el Montcau

Coll de Boix al Fons Montserrat

Camí al Coll de Boix

Hospital de Sang



Camí a La Cova del Racó Gran

Cova del Racó Gran

Els Castellots de Tanca

Al fons El Paller de Tot l'Any

La Font de La Pola


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...