diumenge, 14 de març del 2021

Cova de l'Estel, Hospital de Sang, Font de La Pola, desde l'Alzina del Salari

 Recorregut per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, l'Obac, que te el inici al parking de l'Alzina del Salari, puja i agafa el primer desvio de la dreta direcció als esglaons de Mura, però sense aribar-hi, ja que agafem el primer corriol a la dreta, per anar a buscar el Bisbe Gran i el Morrió del Llop, on trobarem la Balma del Morrió del Llop, mes endavant la Balma del Gat Mesquer. Seguim el camí i agafem un desvio que puja a la nostra esquerra, enfilant-se al rocam que divisem a sobre nostra. una trepada, agafan-nos en unas arrels , ens permetrà accedir a la Cova de l'Estel.

Tornem a baixar per agafar el camí del que veníem i seguim la mateixa direcció E. Uns metres mes en llá agafem un corriol que baixa a la nostra dreta on mes endavant planeja, però poc després pren una forta pujada. Caldrà estar atents a la nostra dreta i no passar-nos el Dau foradat, ja que es trova a uns 10m a la dreta del camí. Seguim el camí fins dalt de tot, que ens deixarà al Coll de Garganta.

Agafem direcció a la nostra esquerra i quant comencem a baixar, prenem el corriol de la nostra dreta, que ens portarà fins el Coll de Boix. Aquí saltem a l'altra costat i baixem  fins a la pista que trobem a poc metres, prenen direcció S i anem baixant fins a un revolt molt tancat a l'esquerra, on trobem un corriol a la dreta, que agafarem. Passarem per sota del Turó de La Cort Fosca i el camí girara direcció O fins a un rocam, que baixarem per una escletxa on es trova El Hospital de Sang.

Desfem el camí fins a la pista, i tornem a prendre la mateixa direcció S baixant i prestant atenció a un corriol a la nostra esquerra, que comença amb uns esglaons a la roca. Aquest corriol ens portara a La Balma del Racó Gran, i al Coll de Tanca i mes endavant a La Font de La Pola. Seguim el camí amb la mateixa direcció que dúiem, i passarem per sota el Setrill i mes endavant al Coll de Tres Creus. Arribats al coll, ja sols ens quede baixà la pista avall, per arribar al punt d'inici del trajecte, el parking de l'Alzina del Salari

TRACK DE WIKILOC

TRACK BERGEF


Balma del Gat Mesquer


El Jutge Gran i el Morral del Llop

Balma del Morral del Llop

Balma del Gat Mesquer

Cova de l'Estel

El Dau Foradat

Coll de Boix al fons el Montcau

Hospital de Sang


Balma del Racó Gran

 Font de La Pola

Balma de la Porquerissa

Al fons El Setrill

 Els Castellots de Tanca

Esglaons al camí de  Coll de Tanca






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...