diumenge, 7 de febrer del 2021

Sabadell Togores

El recorregut, s'inicia al parking de la Universitat Autónoma de Barcelona a Sabadell i va a buscar per darrera d'aquesta, la carretera que va al barri de Torre Romeu. A pocs metres d'iniciar el recorregut per la carretera, agafem un petit corriol a la  nostra esquerra, que baixa a baix el riu Ripoll on està el Parc Industrial Riu Ripoll. Prenem direcció N per el costat dret del riu, passant per la font Mena. Seguim per el seu marge dret fins la passare.la, per passar a l'altra marge del riu.

Seguim direcció N per el marge esquerra del riu, i prenem un corriol a la nostra dreta, que puja fins l'ermita de Sant Nicolau, on gaudirem d'unes vistes fantàstiques de la ciutat de Sabadell i Sant Llorenç del Munt. Seguim direcció N per el marge del barranc fins al final on un corriol a la nostra esquerra ens portarà a les escalas del Rabal d'Amàlia, fins al peu de la carretera de la Salut.

Anem a buscar la pista , que just està a l'altra costat de la carretera, que passa per el costat del Castell Arrahona i mes endabant per el turó Arrahona.

Seguim la pista i mes endabant agafem un corriol que s'enfila a la nostra dreta, per pujar al camí de La Torrer del Canonge.

Seguim en direcció N, passant per la font de Can Llopis i uns metres mes enllà, on la pista fa una curva a l'esquerra molt oberta, agafem el corriol de la dreta, que travessa el petit rierol Tort i va vorejant uns prats per sortir mes amunt en una pista, que girem a l'esquerra per arribar a la Torre del Canonge i l'ermita de La Mare de Déu dels Dolors. Seguim direcció N per el corriol que baixa a un petit torrent, per tornar enfilarse i prendre la pista a la dreta, que ens porta fin Can Togores.

Arribats a Togores, prenem el camí que surt en direcció S (GR97) fins a trobar el camí de Can Casamada, que girem a la dreta, fins on acaba el camp d'oliveres, que girem a l'esquerra per seguir el GR97, passant per Can Moragues. Seguim el camí i uns metres abans d'arribar a la font de Can Moragues, trobem els indicadors del Torrent dels Colobrers, que baixem i el recorrerem fins al final, que trobem la masia de Can Pagés. Seguim el camí que baixa al riu i travessem a l'altra costat, que seguirem el seu curs en direcció E. per el passeig del marge dret del riu, on uns metres mes avall, s'acaba i comence un camí de terra, que passa per soa l'ermita de St. Vicens de Jonqueres. Just passada aquesta, tornem a trevessar el riu per un pont, per anar a visitar una depuradora natural, que està en aquest costat del riu.

Seguim el curs del riu per aquest costat i passem per el actiu Molí de l'Amat, on uns metres mes enllà, trobem un monòlit. Anem seguin per aquest costat, i trobem la font dels Degotalls i mes avall, agafem el pont per anar al altra costat del riu , just on trobem el Molí d'en Torrella i seguim el curs del riu, passant per sota del Pont de La salut i mes aball la fàbrica dels Nois Buxó, on girem a la dreta, per el carer que porta el seu nom, fins al final d'aquest, que trobem un passeig que sénfila fins dalt la ciuata de Sabadell, en el carrer Quevedo.

Girem al primer carrer a l'esquerra (C/ Covadonga) fins el carrer Ripoll, de curt recorregut, que ens obliga a girar a la dreta per el carrer Bonavista i ens porta fins a la plaça de la Universitat Autònoma de Barcelona, on a l'esquerra es trova el parking de on hem sortit









Ermita de St. Nicolau



Sabadell al fons

Camí a La Torre del Canonge

Prats al Corriol a La Torre del Canonge

La Torre del Canonge

Can Togores

Pi amb Tres branques

Can Moragues

Torent dels Colobrers

Torrent dels Colobrers

Fon al Torrent dels Colobrers

Can Pagés

Torrent dels Colobrers


Monolit

Font dels Degotalls




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...