dilluns, 8 de febrer del 2021

Can Deu, St. Esteve de Castellar Vell

 Recorregut que surt de la Masia de Can Deu (Sabadell) i puja a dalt de l'ermita de St. Vicenç de Sarriera o Verders. Ermita d'estil romànic traslladada el any 1973 del terme de l'Esquirol de l'embasament de Sau i reconstruida pedra a pedra.

Informació Ermita



De la mateixa ermita, agafem el camí que surt en direcció N i agafem el trencall de l'esquerra en el primer trencall que trobem. Uns metres mes enllà, a la nostra dreta surt un corriol que agafarem, molt poc trepitjat, que fa que algún tram es faci algo perdedor, fins un punt en que la ventada del any 2018 va fer grans destrosses al bosc de Can Deu, fent caure una quantitat molt important de pins, que en aquest punt es fa evident, varrant-nos el pas, i fent-nos desviar a la dreta, on a uns 50m podem agafar la pista que ens portarà fins a Sant Julià d'Altura. 

Donem la volta al edifici, encaminant-nos a la zona de picnics, on surt un corriol que baixa, direcció a la font dels Capellans, seguim el camí de baixada i mes avall, trobem la font del Suro. Anem seguin el cam i en una curva a la dreta, surt un altre camí direcció nord, que es el que agafem i molt a prop passem per sota de Ribatallada i uns metres mes enllà, el Castell de Ribatallada. Seguim el camí i trobem l'embasament de Ribatallada, que deixem per anar a buscar el Torrent de Botelles, que resseguim un tram en dins ja que hi baixa aigua i es bonic.

Desfem el camí fins el últim trencall i agafem el camí que baixa, passant per el forn de calç de Ribatallada i mes avall a la nostra esquerra un corriol poc mercat, ens acosta a la font de St. Josep de Ribatallada. Tornem al camí principal i seguim baixant, trobant-nos en un salt d'aigua a la nostra dreta, just que travessem el torrent de Ribatallada. Seguim el camí fins al final, on una barrera indica la prohibició de passar-hi amb bicicleta o motos, cosa que molt pocs fan cas, el dia que el vàrem fer , un grup de no menys de 6 ciclistes, si aventuraven, saltant-se a peu la barrera per els costats.

Arribats a la pista,(GR173), girem a l'esquerra , per arribar-nos fins al nucli de petites i antigues naus de El Rieral. Just abans d'entrar al nucli, un camí a l'esquerra puja en direcció N. que agafem, (nosaltres agafarem el camí que puja a Can Messeguer per el que hi ha just passat El Rieral, però la masia ha barrat el pas instalan una gran porta), passarem per davant de la masia de Can Messeguer i a sota a l'esquerra la font de Can Messeguer. Seguim el camí i trobem la pista , que va vorejant el Club d'equitació Can Messeguer. Anem seguin la pista fins a trobar un encreuament, que nosaltres agafarem a l'esquerra i seguirem un bon rato la pujada d'aquest, deixant els trencalls de la nostra esquerra, fins arribar a una zona ampla de parking de cotxes, on divisem que hi ha una petita barrera de on surt un camí. Baixem aquest camí que ens deixarà a l'Ermita de St. Esteve de Castellar Vell.

Una vegada visitada l'ermita ,i l'entorn, on hi han fogons preparats per poder fe foc la temporada que es permet, tornem a desfer el camí, fins arribar al Torrent de Ribatallada, que passem de llarg, seguin la pista i uns metres mes enllà, prenem un corriol a la nostra dreta de forta pujada, que ens deixa a dalt del camí de St.St. Vicenç de Sarriera a St. Julià d'Altura. Ja sols ens queda desfer el camí fins el punt d'inici del recorregut.

Track WIKILOC




Can Deu






Can Deu

Can Deu

Ermita de St. Vicenç de Sarriera o de Verders 



Sant Jluiá d'Altura






Font dels Capellants



Font del Suro



                                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                      
Embassament de Ribatallada





Fon de St. Josep de Ribatallada



Salt del Torrent de Ribatallada


St. Esteve de Castellar Vell







Pou de glaç





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...