divendres, 30 d’octubre del 2020

Cova del Frontal, Font de Puigdoura, desde l'Alzina del Salari

Llarg recorregut circular, de 15,75Km, que te el seu inici al parking de l'Alzina del Salari, del Parc Natural de St. Llorenç del Munt l'Obac.
Pujém el camí i girem a la dreta, com per anar a passar per els graons de Mura, però agafem el primer corriol que surt a la nostra esquerra que remonta amb forta pujada fins a trobar el camí que ve del Coll de Tres Creus direcció als graons de Mura i agafem el camí del altra costat que també en forta pujada , passa per La Sesta Gran i ens deixarà al Coll de La Cort Fosca 807,2m.
Agafem el corriol que baixa a la nostra esquerra direcció al Coll del Sentinella. Arribats al coll baixem i girem a la dreta per sota el Sentinella i baixem a la pista forestal i prenem a la dreta, direcció Matarrodona.
Passem per la Bassa del Roure Llarg, i seguim per el Corralot de Matarrodona i passem per sota de la Foradada de Matarrodona, i mes endavant travessem el Torrent del Malpàs, on el camí pren una volta a l'esquerra molt tancada. Després de passar el segon torrent, i a mide que va resseguin la petita cinglera de d'alt, just en una mena d'entrant d'aquesta i a sota mateix de la cinglera estrova la cova del Frontal, així que prenem direcció remuntant per dins el bosc amb forta pujada, fins arribar a l'entrada d'aquesta, on comprovem que està resguardada per una reixa.
Tornem a la pista i seguim direcció a la font de Matarrodona on també hi ha la basa i just al començà la corva, a la dreta surt un corriol 570m que agafem, per pujar al Coll de la Creu d'Alls 656m.
Quant s'és d'alt hi ha dues opcions per anar a la masia de Puigdoure, agafar la pista forestal, o be un corriol que surt a l'esquerra del camí,
Nosaltres al anar agafarem el corriol, done mes volta, però es mes planer, al tornar ho ferem per la pista, es mes curt i fa baixada.
Quant arribem a la masia de Puigdoure,675m anem al darrera de la casa, on surt un corriol molt poc mercat, i després de uns 200m i passar un petit rocam, just a dalt del llom, girem a l'esquerra, per baixar per un corriol molt poc marcat i que es perd, tenim cura d'anar sempre en tendencia a la nostra dreta, per trobar les balmes i la font de Puigdoura, just a sota del rocam que forma el llom o petita carena.
Primer trobem una balma on hi ha una construcció petita com per guardar eines 690m. La segona molt gran i la tercera hi trobem la font  i una cisterna.
Desfem el camí, aquesta vegada com he dit abans, per la pista forestal, per anar al turó del Mal Pas que el rodegem per l'esquerra i anem a parar al collet del Mal Pas 687m. seguim direcció al turó de l'Era dels Enrics i mes endavant l'Era dels Enrics.
Seguim el camí força fresat fins el encreuament de tres camins, agafem el de la nostra esquerra, que ens portarà al Coll de Boix 875m.
Deixem el corriol que baixa a la nostra esquerra que porta als Graons de Mura, i el de la dreta que va al Coll de la Cort Fosca i seguim el del mig  direcció E-SE en direcció al Coll de Tres Creus. 
Mes endavant prenem el corriol que baixa a la nostra esquerra, que ens portarà a la Sesta Gran 865m i al camí que ve del Coll de Tres Creus i va als Graons de Mura. El travessem i baixem per el corriol de l'altra costat, que es el de pujada i ens deija al parking de l'Alzina del Salari.


Turó del Pujol

Coll de La Cor Fosca

Màquina de Tren

Cova del Frontal




Balma de Puigdoure

Bauma de Puigdoure


Balma Cisterna

Font de Puigdoure

Masia de Puigdoure

Font bassal del Roure Llarg

Vorejant el Turó del Mal Pas

Vorejant el Turó del Mal Pas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...