diumenge, 11 d’octubre del 2020

Alzina del Salari , Coll del Sentinelle, Font d'el Figueret, Balma de l'Espluga, Font de La Pola, Alzina del Salari

Recorregut , que surt de l'Alzina del Salari i pren direcció a la Balma dels graons de Mura. Passades aquestes, prenem un corriol de l'esquerra amb forta pujada, on trobem restes d'edificació, i més amunt amb el camí que ens ve del coll de Tres Creus i va als graons de Mura. El deixem i prenem un del davant amb un senyal amb les quatre barres en una pedra. Uns metres més enllà, passem per la Sesta Gran i més endavant ja sortim a la carena, on podrem veure unes magnífiques vistes amb Montserrat al Fons. Seguim el camí que va al Coll de Boix, fins a trobar el corriol de l'esquerra , que ens portarà al Coll de La Cort Fosca i d'aquest al Coll del Sentinelle. Arribats a qui, podrem admirar el Sot de Matarrodona, amb l'agulla de Matarrodona , a l'altra costat Turó de Puigdoura , amb la seva masia, Turó del Mal Pas, Agulleta del Mal pas, L'Era dels Enrics, al fons a la dreta el Turó de La Campana i més a la dreta el Coll de Boix. Una vegada contemplat el Sot de Matarrodona, baixem per l'altra costat, direcció al Turó del Pujol i el Castellot, que passarem per entre els dos, per trobar el camí que va a Matarrodona.

Agafem el camí prenent direcció a Matarrodona, fins que uns metres més enllà, agafem un corriol a la nostra esquerra que baixa a la riera del Figueret (senyalat amb una fita), la traspassem i pocs metres mes amunt a la dreta, trobem la Font del Figueret.

Emprenem el camí de forta pujada que ens porta al turó i la basa de l'espluga i uns metres mes enllà a la Balma. Anem seguim el camí planer amb alguna curta pujada fins els Castellots de Tanca i mes endavant el Coll de Tanca i la Font de la Pola,a dins d'una gran balma, recorregut tot ell bastant planer. Seguim mes endavant per la Balme de la Porquerisa i el Coll de Tres Creus i baixem direcció Est per arribar al punt de sortida, l'Alzina del Salari.

                                        





La Mola al fons


La Sesta Gran





El Castellot

Balma de l'Espluga

El Castellot

Font de La Pola


Agulla de Matarrodona





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...