dilluns, 17 d’abril del 2017

Casa nova de l'Obac-Roca Salvatge

La Casa Nova de l'Obac és un antic mas vitivinícola de tres plantes i estil italianitzant, aixecat al començaments del segle XIX. Va ser adquirit en el seu dia per la Diputació de Barcelona i rehabilitat, en una primera fase, en base a un conveni de col·laboració signat per aquesta corporació amb l'INEM i l'Ajuntament de Terrassa per desenvolupar-hi una Escola Taller entre els anys 1991 i 1993. La darrera adequació va ser feta per la mateixa Diputació de Barcelona.
La Casa Nova de l'Obac, inaugurada l'any 1996, disposa d'espais i equipaments per al desenvolupament de programes culturals, de lleure, de formació i d'educació ambiental. També ofereix espais i serveis per a seminaris, reunions de treball, celebracions, exposicions d'art i altres actes per a grups i entitats. El visitant hi pot trobar informació diversa sobre el massís i s'hi poden adquirir publicacions i material pedagògic divers.
El recorregut s'inicia per el camí que surt a l'esquerra de la casa i que deixarem a un 200m d'aquesta per agafar un corriol que puja en forte pendent, aparti d'equí el camí es estret i va a buscar el llom on està la torre de guaita dels forestals.
A partit d'aqui sempre per la banda Est del llom anem a buscar la Roca del Castellsepera que la passarem per sota per anar a baixar per el camí que ens portarà fins la Roca salvatge , Cova del Solitari, Forn Gran de calç, Font del Solitari , La Calzina, Font del Clot
La masia de la Calzina , va ser construïda per en Josep Ubach i Falgueres l'any 1634,on havia ja existit una masia antigament anomenada Calzina Jussana.
De la Calzina una pista ampla ens portarà fins la Casa de l'Obac Antigua i seguin la pista uns metres mes avall al punt d'inici d'aquest trajecte. 
El recorregut es un total de 13km i el temps entre parar-se, pujar a la Roca Salvatge,  menjar un moment i les fotografies que vagis fent es de unes 5'30h.

                             Casa Nova de l'Obac

Paller de tot l'any al fons


Pou de glaç

Dalt de la Roca Salvatge


Forn Gran de calç
 Panoràmica amb Paller de tot l'any al fons ,Roca Castellsepera dreta, Roca Salvatge primer terme Montcau al fons.

Roca Salvatge



La Calzina



Font del Clot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FORADADES DEL PUJOL DE LA MATA

Itinerari per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que surt del parking del Coll d'Estanalles, i pren direcció a la ca...